За поръчки и въпроси: 0876886602

Подаръци за Свети Валентин за мъж или жена


Показва 1 до 12 от 100 (9 страници)

Намирането на нетрадиционен и интересен подарък за 14 февруари е доста трудна задача. За да ви помогнем да я решите по най-удобния и бърз начин, ние включихме в нашия каталог продукти, подходящи за влюбени двойки. Не се оставяйте на течението точно в деня на влюбените - бъдете креативни, дръзки и дори забавни. Създадохме специален раздел, който можете да посещавате всяка година преди празника.

Исторически корени на празника

Изпитвайки сериозни затруднения да изберат хубав подарък за Свети Валентин за мъж, дамите вероятно си задават въпроса: кой е наложил тази традиция? Истината е, че много малко хора познават историческите факти, свързани с този специален празник, затова ще се опитаме да хвърлим малко яснота.

Денят на влюбените категорично е най-романтичният празник през годината. Той се празнува в почти целия свят вече над 1500 години. Любопитното е, че първоначално честването на паметта на Свети Валентин е установено като почит към мъченическата му смърт, без никаква връзка с покровителството над влюбените.Постепенно денят, в който се чества този светец се превърна от католически празник в светски.

Много хора го празнуват с удоволствие, въпреки че не е отбелязан сред официалните празници в календара. Причината да потърсите страхотен подарък за Свети Валентин за „него” показва, че вие сте един от тях. Историята на романтичния празник съществува повече от 15 века, но съдейки по езическите традиции, празниците на „Любовта“ са били популярни още в древността.

Така например, в древен Рим на 15 февруари всяка година празнували празника на изобилието - Луперкалий - в чест на бог Фавн (Луперк е един от неговите прякори), покровител на стадата. А в деня преди Луперкалиите се е празнувал празникът на римската богиня на брака, майчинството и жените Юнона и бог Пан.

На този ден момичетата пишели любовни писма, които поставяли в огромна урна, след което мъжете издърпвали писмата. Впоследствие всеки от мъжете започвал да ухажва момичето, чието любовно писмо е извадил.В Древна Гърция този празник се е наричал Панургия - обредни игри в чест на бог Пан (в римската митология - Фавн) - покровител на стадата, горите, полята и тяхната плодовитост.

Според митологията Пан е весел човек, свирел прекрасно на флейта и винаги преследвал нимфите със своята любов. Запазени са сведения, че този ден се е наричал още „Птича сватба“, тъй като се е смятало, че птиците образуват брачни двойки именно през втората седмица на втория месец от годината.

В древността не е съществувала традицията двойките да си разменят подаръци за Св Валентин. Тя се появява по-късно, а в края на 19-ти и началото на 20-ти век се превръща в цяла мултимилионна индустрия. Същата индустрия ви налага какъв подарък за мъж за Св. Валентин да изберете. За дамите също са предопределени определен тип артикули, които търговците ви убеждават, че непременно трябва да купите.

Светецът и празникът на любовта

Съществуват много легенди, свързани с името на Свети Валентин. Най-красивата и романтична от тях е историята за християнски проповедник, който през 269 г. жени легионерите на Римската империя за техните възлюбени, въпреки забраната на император Клавдий II.

За да запази военния дух, императорът издава указ, забраняващ на легионерите да се женят, тъй като смятал, че жененият мъж мисли как да изхрани семейството си, а не за доброто на империята и военната мощ. Свети Валентин съчувствал на влюбените и се опитвал по всякакъв начин да им помогне - той помирявал скарани двойки, съставял писма за тях с обяснения в любов, давал цветя на млади съпрузи и тайно венчвал войници.

След като научил за това, Клавдий II заповядал свещеникът да бъде хвърлен в затвора и скоро подписва указ за неговата екзекуция. Ореол на романтика обгръща последните дни от живота на този светец. Днес в негова чест двойки от цял свят се опитват да измислят оригинални идеи за подарък за Свети Валентин. Наша чест е да им помогнем в тази нелека задача.

Традиция на Валентинката

За да стигне до момента на трескаво търсене на специален подарък за Свети Валентин за нея и него, човечеството е извървяло дълъг път. Комерсиализацията на празника не се е случила внезапно. Преди да станат обсебени от идеята за подаръците, влюбените са си разменяли Валентинки.

За първата изобщо Валентинка в света се смята бележка, изпратена от Орлеанския херцог Чарлз до неговата съпруга от Лондонската кула, където е бил затворен през 1415г. Валентинките стават изключително популярни през 18 век, особено в Англия. Влюбените ги правили от цветна хартия и ги надписвали с цветно мастило.

До началото на 20-ти век, с усъвършенстването на печатната технология, ръкописните пощенски картички биват заменени от печатни. Днес, на Свети Валентин, е обичайно романтичните двойки да си подаряват валентинки под формата на сърца, с обяснения в любов, предложения за брак или просто шеги. На дамите е бил спестен стресът от намирането на подходящ подарък за мъж за Свети Валентин.

На този ден е прието да се обявяват годежи и да се организират сватби. В Европа празникът започва да се чества масово през 13 век. За първоприемник на традицията на празника да се подаряват червени рози се смята Луи XVI, който подарява такъв букет на Мария Антоанета. Според легендата Афродита стъпила на храст от бели рози и ги оцветила с кръвта си и така се появили червените рози.

По древен обичай в Англия и Шотландия в навечерието на празника, младежите пускат билетчета в урна с изписани върху тях имена на млади момичета. След това всеки изваждал по един билет. Момичето, чието име изтегли младежа, става негова „Валентина” за следващата година, а той – нейният „Валентин”.

Това означавало, че за една година между младите хора възниквали отношения, подобни на тези, които според описанията в средновековните романи възниквали между рицар и дамата на неговото сърце. В наши дни младите, а и не само, сами избират любовта на живота си. Днес всеки влюбен мъж се впуска в трескаво търсена на подарък за Свети Валентин за жена, която е спечелила сърцето му.

Обичаи, налагащи подаръците

Традицията на романтичния празник влюбените да си разменят женски и мъжки подаръци за Свети Валентин се появява малко след средновековието. Италианците наричат ​​14 февруари сладък ден, защото на тази дата е обичай да се подаряват сладкиши и бонбони. Валентинките се изпращат в розов плик без обратен адрес. В романтична Дания влюбените си изпращат сухи бели цветя един на друг, а в Испания се смята за връх на страстта да изпратиш любовно послание с пощенски гълъб.

Във Франция е обичай на дамите да се подаряват бижута -  един чудесен подарък за жена за Свети Валентин. На този ден французите организират и различни романтични състезания. Например, много популярен е конкурсът за най-дългата серенада. И именно във Франция е написано първото четиристишие - любовно послание.

В Япония на този празник, който започва да се празнува през 30-те години на ХХ век, е прието да се подарява шоколад на мъжете - обикновено под формата на фигурка на Свети Валентин. Такъв подарък за Свети Валентин на мъж е не толкова обяснение в любов, колкото знак на внимание.Традицията да се подаряват сладкиши на този ден се появява по предложение на една голяма компания, производител на шоколад.

Денят на влюбените се празнува в САЩ от 1777 г. Тенденцията да се избират оригинални подаръци за Свети Валентин става все по-силна с всяка година. За много търговци тя се е превърнала в доста успешен бизнес. В началото на 19-ти век американците имали обичай на този ден да подаряват само фигурки от марципан на своите любими.

Подаръците като специфичен вид

Когато говорим за подарък за Св. Валентин за мъж, днес рядко имаме предвид конкретен тип продукт. Подаръците, които двойките си подаряват на този празник, варират в широки граници като вид, емоционален заряд и приложение. Най-използвани са няколко вида, на които ще се спрем поотделно:

Сантиментални

Логично е, когато прехвърляте в главата си различни идеи за подарък за Свети Валентин за мъж, изборът ви да клони към продукти, изпълнени с романтика. Все пак на този ден светът чества любовта, така че продуктите с форма на сърце определено преобладават в търговските обекти. От възглавнички с отпечатано лично послание до бонбониери със сърцевидна форма – всичко, което символизира романтичната любов е добре дошло.

Почетеният с романтичен подарък за мъж Свети Валентин се превръща в паметно събитие и в мил спомен за самата двойка. В каталога ни подаръците от сантименталния вид са представени от романтични скреч картички и постери, бурканчета за любовни послания, а също и от достатъчен брой еротични игри. Празникът на любовта е чудесен повод да разпалите огъня на страстта.

Сантименталните подаръци са предпочитани, защото от една страна са в пълен унисон с тематиката на празника, а от друга – позволяват на влюбените мъже и жени да изразят любовта си по нов и по-различен начин. Този тип подаръчни стоки са най-търсени сред двойките, които са заедно от сравнително скоро.

Практични

С времето страстното влюбване прераства в топла и спокойна любов. Двойките, обвързани в брачен съюз, както и тези, които живеят заедно на семейни начала, започват да насочват погледа си към спокойствието и домашния комфорт. Те са и тези, които се спират на идеята за нещо полезно и практично.

Отпразнуваният с практичен подарък за мъж Св. Валентин е по-скоро семпъл и спокоен. Двойката може да излезе на романтична вечеря, а може и да реши да си остане на топло у дома. Домашният уют предполага към романтика – вино и свещи задължително трябва да присъстват на празничната трапеза. Ако в картинката присъстват и малки деца, излизането навън е единственият начин да се постигне усамотение.

Практичните подаръчни продукти в никакъв случай не са в противоборство с романтичната идея на празника. Можете да подарите топли чорапи, опаковани в бирено кенче и жестът ви да се изтълкува като знак за силна любов. Когато обичаме някого силно, ще се погрижим да му бъде комфортно и приятно през всеки ден от годината.

Уникални и нестандартни

На голяма част от двойките е омръзнало да си разменят все едни и същи банални неща всяка година. Рано или късно се ражда идеята за оригинален подарък за Свети Валентин. В случая под „оригинален” нямаме предвид автентичен продукт на прочут бранд, а нещо, което е необичайно, но супер ефектно.

В настоящия раздел е обособена специална селекция, която можем условно да наречем Свети Валентин подаръци за него. В тази група влизат уникалните ни скреч постери на фитнес и алкохолна тематика. Скреч продуктите са сравнително ново откритие на печатарската индустрия, което бързо набира популярност и се превръща в моден тренд.

Ако сте дама и искате да подарите нещо уникално на мъжа до себе си, опитайте със стилната метална манерка (фласка) със скрита в корпуса ѝ чаша. Ловци, риболовци, планинари и изобщо, мъжете, почитатели на активностите на открито, ще бъдат горди да се похвалят с подаръка, поднесен от вас пред своите съмишленици и приятели.

Закачливи и шегаджийски

Все повече двойки си подаряват забавни подаръци за Свети Валентин. Хуморът и шегата са най-лесният начин да се поддържа пламъкът в една дълга връзка. Хората, които могат да се шегуват свободно с дребните недостатъци и пороци на своите половинки са истински щастливци. Ако в една връзка липсва искреният смях, то тя е обречена.

Халба за бира със звънец е супер веселяшки подарък за момче за Свети Валентин, както и много други артикули, представени в конкретната категория. Ако и за вас този празник е твърде помпозен и сладникав, направете го по свой вкус и се забавлявайте. Шегите и закачките генерират позитивни емоции. Класическите романтични продукти често предизвикват негативни асоциации с комерсиалната култура.

Колекцията ни от чаши за пиене директно от бутилката са чудесен начин да се пошегувате с половинката си относно нейния афинитет към алкохола. Това е класически веселяшки подарък за 14 февруари за мъж, който със сигурност ще бъде приет радушно и използван по време на купони с приятели. На този ден е хубаво да бъдете усмихнати, щастливи и преди всичко – влюбени в човека до себе си.

Разумно ли е да се шегуваме в разгара на празничната треска?

Романтична вечеря в скъп ресторант или в изискана домашна обстановка. Вълнението е огромно, защото всеки от партньорите в двойката се притеснява дали подаръкът му ще се хареса, и дали ще получи нещо супер страхотно. В този момент на сцената се появява часовник, който се движи назад. Каква би могла да бъде реакцията?

Един такъв подарък за Свети Валентин за момче или момиче може да се изтълкува по различни начини. Повечето двойки с дългогодишен стаж ще се посмеят искрено на шегата. Тези обаче, които са заедно от сравнително скоро, могат да видят в продукта намек за охлаждане на чувствата. Посланието според някои би могло да бъде „ако можех да върна времето назад, нямаше да избера точно теб”.

Ето защо е важно шегаджийският подарък за него за Свети Валентин да бъде избран според характера на човека. Същото важи и за господата, които планират да се пошегуват с дамата на сърцето си. Само вашето собствено чувство за хумор не е достатъчно, за да се получи закачката. Ответната страна трябва също да умее да приема света от веселата му страна и да има широка душа.

При избора на шегаджийски подарък за Св. Валентин на мъж е хубаво да се ръководите от интересите и вкуса на своята силна половинка. Много забавно е, когато се подаряват неща, свързани с обща закачка. Тогава и получателят на подаръка, и подаряващият ще бъдат доволни от крайната развръзка. Все пак не искате празникът да прерасне в сръдни и разправии.

Размяната на майтапчийски сувенири за Свети Валентин в никакъв случай не бива да цели подигравка или присмех над личността на другия. Тоест, човекът до вас трябва също да намира идеята за смешна. Шегата не бива да бъде за сметка на партньора ви. Това ще го нарани изключително силно, особено ако се случи на празника на влюбените.

Практиката ни показва, че забавните ни подаръци за мъже за Свети Валентин се приемат много радушно от господата. Мъжете са тези, които винаги намират начин да се пошегуват със своите приятели, използвайки подаръците много умело. Категорично смятаме, че мъжът, който обича да се шегува при специални поводи, няма да откаже да получи нещо подобно.

Уверяваме ви, че романтиката в никакъв случай няма да бъде засенчена от веселбата. Напротив, веселото настроение е чудесна прелюдия към по-интимните моменти. Ако от скоро сте заедно и искате да разсеете всички притеснения, пошегувайте се по фин и приятен начин. Факт е, че двойките, които се смеят заедно, остават заедно.

Защо е хубаво да приложите нетрадиционен подход при избора на подаръка?

Дните преди 14-ти февруари са дни на богат урожай за една конкретна индустрия – тази, която ви налага как да празнувате с човека, когото обичате. От всички медии ви заливат реклами, които ви казват, че трябва да изберете някакъв сладък подарък за Свети Валентин – бонбониера с форма на сърце и баналното име „Amore”.

Замислете се само – ако приемете тази идея, дали ще можете да трогнете любимия/любимата? Уверяваме ви, че трудно ще успеете. Следвайки сляпо традиции, налагани от маркетингови агенции, ще създадете у половинката си усещането, че изобщо не сте се постарали. Стандартният комерсиален подарък за деня на влюбените е лишен от индивидуалност. Сякаш пътьом сте го грабнали от щанда на случаен магазин.

Любовта е едно от най-съкровените чувства между мъжа и жената, затова е хубаво да ѝ се посветите изцяло, когато избирате какво да подарите. Дамите са по-склонни да покажат сантименталната си натура, затова те влагат повече творчество и фантазия при избора на подарък Свети Валентин за мъж, когото обичат и искат да изненадат приятно.

Определено си струва да изберете за любовта на живота си нещо хубаво, интересно и оригинално. Най-хубавите подаръци са тези, които показват, че сте мислили как да зарадвате половинката си и сте положили нужните усилия.Избирайки необичаен сувенир за Свети Валентин, който отговаря на неговите/нейните вкусове и интереси, вие правите мил жест на внимание, който няма да остане незабелязан.

С времето скуката се настанява в брака и неусетно убива романтиката – не бива да го допускате. Бъдете креативни и направете празника незабравим. Шантавите идеи за Свети Валентин за мъж ще ви позволят да събудите чувствата, които сте изпитвали в началото. Не се оставяйте на рутината и не приемайте човека до себе си за даденост.

Този празник се свързва не само с романтиката, но и с еротиката, която е физическото измерение на любовта. Подарете на мъжа до себе си забавна еротична игра – един изключително оригинален подарък за мъж за Свети Валентин, който малко жени ще дръзнат да изберат.

Мъжете обичат смелите и дръзки жени, а още повече тези, надарени с превъзходно чувство за хумор. Припомнете на любимия си в кого се е влюбил преди няколко години. В никакъв случай не спирайте да празнувате празниците на романтичната любов и на виното, които съвпадат у нас. Отворете бутилка от най-добрата реколта и си разменете най-страхотните и сладки подаръци за Свети Валентин.

Къде можете да намерите нещо нетрадиционно и страхотно за този празник?

Трудно бихте могли да откриете супер забавен и интересен подарък за мъж за 14 февруари в мола или в другите магазини в реалния свят. Малките магазинчета за бутикови подаръчни стоки са твърде малко на брой и известни на ограничен кръг купувачи. Би било чудо да откриете бързо и лесно такова място точно преди празника.

Вместо да се лутате в конвенционалните търговски обекти с надеждата, че там се предлагат интересни подаръци за Свети Валентин, потърсете в глобалната мрежа. Там със сигурност ще попаднете на нас, след което ще можете да реализирате първоначалната си идея. Днес все повече хора купуват подаръците онлайн. Причината е не само удобството, но и по-голямото разнообразие.

Намирането на нетрадиционен подарък за Свети Валентин за момиче не е невъзможно, стига да го потърсите на правилното място. Можете да оставите класическите парфюми, бижута или маркови дрехи за останалите празници. В деня на влюбените трябва да покажете силата на своята обич, като поднесете нещо, което ще я изненада много приятно.

Магазинът ни е най-доброто място за покупка на интересен подарък за жена - Свети Валентин е празникът, който дамите очакват с по-голямо нетърпение от господата. В никакъв случай не ги разочаровайте, купувайки поредния изпразнен от смисъл продукт с форма на сърце. Нямате оправдание за своята небрежност, защото магазинът ни е достъпен по всяко време на денонощието от цялата страна.

При нас ще си спестите опитите на продавачите в реалния свят да ви продадат банален и скучен подарък за 14 февруари за жена. Не забравяйте, че жените искат да виждат в мъжа до себе си готовност да направят и невъзможното за тях. В магазина ни ще ви бъде супер лесно да откриете нестандартен начин да кажете „Обичам те”.

Когато бюджетът ви е ограничен, ние ще предложим уникално решение

Любовта не се измерва в пари и не бива да допускате никой да ви убеждава в противното. Получилата изключително скъп подарък за Свети Валентин жена може да остане крайно разочарована и обратното – нещо дребно и с достъпна цена може да я направи истински щастлива.

Не е истина, че жените са меркантилни и се трогват само от стойността на подаръците, които получават. Болшинството представителки на нежния пол са нежни романтични създания, които ще се трогнат от един малък сантиментален подарък за 14 ти февруари. Това, което всъщност топли сърцето на влюбения е идеята, която стои зад подаръка. Идеята да покажеш силата на своите чувства е безпогрешно решение.

Креативната идея за подарък за Свети Валентин е най-скъпото и ценно нещо, а ние ще ви я предложим напълно безплатно. Страхотната ни селекция от подаръчни стоки ще ви насочи към различни методи на действие. Подаръците ни са както практични, така и символични, романтични и закачливи. Те обаче са преди всичко достъпни от финансова гледна точка.

Отпразнуваният със чудесни идеи за подаръци свети валентин ще остане мил спомен и може би ще се превърне в преломен момент за вашата връзка. Често на този ден двойките стават семейства и ние държим да бъдем до вас в този толкова важен момент. Ще ви съдействаме по всякакъв начин да изберете онова нещо, което ще издигне на ново ниво вашата силна любов.