За поръчки и въпроси: 0876886602

Подаръци за Никулден


Показва 1 до 12 от 252 (21 страници)

Този раздел ви предлага оптимален избор от подаръци за Никулден. Празник, който е почитан в страната ни и празнуван от всички българи. Всеки познава някой Николай, Никола или Николина, така че вероятността да ви поканят на имен ден е много голяма. Не отивайте с празни ръце на празника. Зарадвайте именника с нещо оригинално, интересно и нестандартно.

Именният ден – празник, който се чества в много малко страни по света

Именният ден е денят, в който се чества конкретен християнски Светец. Макар че не само в Православието, но и в Католицизма са обявени такива дати, празнуването на имената на самите Светии е застъпено в много малко страни. Православната църква почита своите светци, като отбелязва тези дни в църковния календар.

Празниците, на които отбелязваме честването на даден светия, датират от древността. Още от времето, когато България въвежда християнството, хората започват да почитат светците, кръщавайки децата си на някой от тях. Свети Николай Чудотворец се чества на 6-ти декември. Това е денят, за който трябва да се подготвите с подходящ подарък за Никулден за мъж, жена или дете.

Именните дни са патент на православието, но те се празнуват от хората с идентични имена основно в България и Русия. В останалите славянски страни светците се честват с ходене на църква, като съименниците на съответния светец могат да поднесат дарове на храма – обреден хляб, вино или месо, свързано с празника.

Как се празнува денят на Свети Николай според българската традиция?

Българските традиции следват собствен поглед върху това как трябва да бъде честван денят на конкретния светец. От векове този вид празници почитат човека наравно със светията. Тоест, дори тези, които не са посветени в християнската религия празнуват празника на свети Николай чудотворец и е много вероятно да потърсят при нас подарък за Никулден за жена.

У нас е прието празникът да се посрещне на богата софра. Именникът трябва да почерпи хората, дошли в дома му, за да го поздравят. По традиция на този ден е задължително да се сервира риба. Свети Николай е покровител на рибарите, които от древни времена му принасят в жертва част от улова си.

Поздравленията към именниците не се ограничават само с обаждане по телефона. Близките – приятели и роднини, гостуват в дома на човека, който празнува имен ден на 6-ти декември и според българския обичай, му поднасят подаръци. На този ден всеки иска да намери оригинален подарък за Никулден, по възможност на достъпна цена.

Защо подаръкът ви трябва да е интересен и оригинален?

През годините хората се умориха да си подаряват скучни сувенири, кристални сервизи или практични вещи, които не е сигурно, че отговарят на нуждите и вкуса на празнуващия човек. Постепенно започнаха да се търсят подаръчни продукти, които са различни. Днес повечето хора, особено младите, предпочитат подаръците им да бъдат нетрадиционни и нестандартни.

Защо е хубаво подаръкът да бъде нестандартен? Причините за това са няколко:

  • Възможност да изненадаме получателя на подаръка – той едва ли би очаквал точно това, което сме му подготвили;
  • Увереност, че подаръкът ще се хареса. Не всеки има нужда от нов сервиз чинии или чаши за вино, освен това, тези продукти не са предназначени персонално за именника;
  • Желание празникът да протече в по-ведра и весела обстановка.

Търсейки по-нестандартен подарък за мъж за Никулден, можете да заложите на продукт, свързан с негова страст или хоби. Ако дизайнът на подаръка е забавен или двусмислен, то с лекота ще изпълните третата точка от списъка, посочен по-горе. Не само домакинът, но и цялата компания ще се забавляват с това, което сте му подарили.

Избирайки супер забавна игра или играчка като подарък за Никулден за дете, вероятно няма да го изненадате, защото то със сигурност очаква точно това. Ще можете обаче да зарадвате детето, носещо името на свети Никола, като добавите в колекцията му от играчки нещо, което то все още не притежава. Може би до момента никой не се е сетил да потърси страхотен подаръчен продукт в нашия онлайн магазин.

Трябва ли подаръците за именни дни да бъдат скъпи?

Решавайки да потърсите по-различен тип сувенири за Никулден, едва ли означава, че имате намерение да харчите повече пари от обичайното. Колко скъпи трябва да бъдат подаръците за именни дни? Цената фактор ли е за качеството и сантименталната стойност на подаръка? Тези въпроси определено си задаваме, когато определяме бюджета, в който да се вмества подаръка ни.

Ние смятаме, че подаръците не трябва да се оценяват по тяхната финансова стойност. Затова в каталога ни и конкретно в този раздел няма да откриете твърде скъпи подаръчни продукти, които не са по джоба на обикновения човек. Нашата цел е преди всичко да ви предложим чудесни идеи за подарък за Никулден, които да бъдат отправна точка в по-нататъшното ви търсене.

При нас е закупуването на страхотен подарък за имен ден Никулден представлява минимален разход на пари. Можете да си позволите да зарадвате празнуващите на този ден, дори ако още не сте взели заплата или вече сте похарчили голяма сума за нещо по-важно. Ниските ни цени ви дават възможност да се представите на висота, когато отивате в дома на именник, за да го поздравите лично.