За поръчки и въпроси: 0876886602

Подарък за имен ден


Показва 1 до 12 от 266 (23 страници)

Ако търсите по-особен подарък за имен ден на жена, то вие се намирате на правилното място. Тази категория, както и целият ни продуктов каталог, има за цел да ви предложи доста по-различен подход при подаряването. Искате да избягате от баналните жестове и скучни продукти? Ние ще ви помогнем да го направите с минимален разход на време, усилия и пари.

Защо по традиция си подаряваме по нещо на именните дни?

Трудно е да се проследи откъде води началото си обичаят да си подаряваме разни неща на именните си дни. Факт е, че именният ден е празник, който се чества в много малко държави. Традицията е застъпена само при някои славянски народи и тя повелява на именника да се поднасят малки и символични дарове.

Нашата страна е една от малкото, която почита дните, посветени на всеки светия като важен личен празник. Ето защо голяма част от българските потребители се впускат в трескаво търсене на подарък за имен ден на мъж, жена или дете. Подаръците не са част от канона на Православната църква. Те се появяват на по-късен етап като начин да се отблагодарим за пищната почерпка.

Според повечето хора е редно да поднесеш нещо мило и приятно на човека, носещ името на конкретен християнски светец. По този начин почиташ не само Църковния, но и личния празник. В миналото дарове са се поднасяли само в църквата, но с времето материалният аспект на празника е взел превес над духовния.

Славянските народи са прочути със своята щедрост и гостоприемство. Именниците честват пищно своя празник, подготвяйки тежка софра. От своя страна гостите не искат да бъдат само консуматори. Те на свой ред се подготвят с подходящи подаръци за имен ден, с които да благодарят и да се отплатят за хубавите напитки и мезета, с които именникът ги е нагостил.

Кои фактори определят какъв да бъде подаръкът?

Подаръците за именни дни днес се избират в цялото възможно разнообразие. При въвеждането на тази традиция гостите са подарявали на именника икона на светията, чието име той носи. С времето подаръците са придобили по-практично значение – дреха, полезна вещ за дома, бутилка хубав алкохол.

В наши дни при избора на подарък за имен ден за мъж се подхожда като при покупка на такъв за рожден ден или за друг личен празник. Празникът е толкова здраво свързан с бита ни, че подаръкът е не само задължителен, но той трябва да направи силно впечатление на своя бъдещ притежател.

Няма писани правила относно вида и предназначението на подаръка, който ще подарим на някой именник. Всичко е строго индивидуално и хората се ръководят в избора си от следните фактори:

Каква е връзката ви с именника?

Когато умувате какъв подарък за мъж за имен ден да изберете, е удачно да се съобразите със степента на вашата близост. Ако празнуващият е член на вашето семейство, можете да подарите нещо по-интимно и персонално. Между членове на семейството и близки роднини е напълно в реда на нещата да се подаряват скъпи бижута, електронни устройства и маркови дрехи.

Съвсем по друг начин стои въпросът с покупката на подаръчен продукт, който ще бъде поднесен на приятел. Приятелите са нашето второ семейство, което сами сме избрали, затова за тях също не бива да се скъпим. На приятел не е нужно да подаряваме нещо изключително скъпо, но е важно подаръкът ни да бъде подбран с много вкус и внимание към най-дребния детайл.

На хората от приятелския си кръг можем спокойно да поднесем нещо забавно и нестандартно. Един оригинален подарък за имен ден, който не се вписва в общоприетите норми, е чудесна идея за приятел или приятелка. Той може да носи забавен заряд, ако именникът притежава добро чувство за хумор.

Когато избираме подаръците за именници, които са наши началници или колеги, следва да подходим с повече сериозност и отговорност. Обикновено се налага да се съобразим със служебната йерархия, а това означава да следваме установения етикет. На шефовете си е хубаво да поднесете интересен сувенир, чиято цена не поставя нито една от двете страни в неудобно положение.

Пол и възраст на именника

По традиция именните дни се празнуват и от възрастни, и от деца. По този начин може да се окажете изправени пред различни предизвикателства, когато решавате какво подарите на конкретен именяк. Пазарът предлага богат избор от тематични подаръци за имен ден за мъж, но те не са универсално решение. Тоест, не могат да се поднесат също на дете или жена.

Важно е да се съобразите с пола и възрастта на именника, така че подаръкът ви да бъде полезен на своя нов притежател. На дамите е удачно да се подаряват цветя, както и красиви предмети, които да станат достойна декорация за дома. На децата подаряваме играчки или по-сложни игри, в зависимост от тяхната възраст.

Бюджет

Бюджетът е основният фактор, с който би трябвало да се съобразим, избирайки подарък за имен ден на дете или възрастен. От сумата, която сте склонни да похарчите, зависи не само какво ще купите, но и от къде. Нашият специализиран магазин е перфектното място, когато се налага да боравите с по-скромен бюджет.

Ако именникът ви е достатъчно близък, за да развържете кесията, можете да му подарите скъпа и луксозна вещ, а защо не и пътуване зад граница? По принцип няма ограничение относно финансовата стойност на подаръците, но имайте предвид, че е редно цената им да не надхвърля стойността на тези, които поднасяме на рождените дни.

Каква цел преследвате?

Подаръкът за именник се избира с различни цели. Някои хора целят да направят добро впечатление (например на началника), други – да засвидетелстват своята обич, а трети – да направят празника по-весел и забавен. Целта, която преследвате ще ви насочи към подходящата група продукти.

На шефа си можете да поднесете луксозна кутия за пури, например, докато на своя родител-именник можете да подарите дори нов телевизор. На приятел е позволено да дадете нещо забавно, което ще му напомня за вас и свежото ви чувство за хумор. Алкохолна игра или скреч постер на тази тематика ще направи купона по-весел и наистина незабравим.

Задължително ли е да следваме традицията?

Ако попитате свещеник: какво се подарява на имен ден, той вероятно ще ви насочи към сувенири, свързани с христовата вяра. Същият въпрос, зададен на обикновени хора, ще ви срещне с други, коренно различни отговори. Ако следваме традицията и канона, то подаръците трябва да бъдат символични и задължително свързани с конкретния светия.

Днес обаче почти никой не следва сляпо канона. Подаръците се избират, като се изхожда от съображения, които са съвсем различни от тези, налагани от Православната църква. Традиционните дарове за светеца постепенно се трансформираха в персонални подаръци за хората, носещи неговото име.

Ние смятаме, че съвсем не е нужно да спазвате установената преди векове традиция, ако не искате. Тези от вас, които държат да спазят обичая, могат да подарят медальон с лика на конкретния светец, кръст или икона. Можете да изберете такъв тип подаръци за имен ден на жена, мъж или дете. Те са универсални и винаги актуални.

Именните дни са повод за събиране на семейство и приятели, затова е важно да ги разглеждате като хубав празник, който си заслужава да се чества с обилна почерпка. Празникът ни отличава от болшинството народи по света, а това е повод и за национална гордост. Персоналното отношение към именниците не бива да пренебрегва каноните на нашата вяра.

Трябва ли подаръкът да бъде скъп и луксозен?

Този въпрос не може да има еднозначен отговор. За някои е важно да подаряват скъпи маркови продукти, без значение какъв е поводът, докато за други важен е преди всичко жестът. Когато говорим за оригинален подарък за имен ден на жена, някои си представят скъп дизайнерски парфюм, златно бижу или модерен аксесоар.

Ние влагаме в прилагателното „оригинален” съвсем друг смисъл – нещо, което никой не е очаквал да получи на именния си ден. Подаръчните ни продукти са точно такива – нестандартни, нетрадиционни, интересни и оригинални по своята същност. Цените им са изключително достъпни, но въпреки това, те имат огромен емоционален потенциал.

Оригиналните подаръци за имен ден за жена, които предлагаме, няма да ви разорят, но и няма да оставят нито една дама разочарована. Доверявайки се на нестандартния ни подход, можете да накарате всеки именник да се почувства специален на личния си празник, поднасяйки му нещо забавно, веселяшко и нестандартно.

За нас е изключително важно да можем да ви предложим нискобюджетни подаръчни стоки и сувенири, защото знаем, че парите понякога са проблем. Ако сте поканени в последния момент на такова тържество, вероятно не бихте искали да отивате на гости с празни ръце. При нас винаги ще намерите нещо супер интересно, очарователно и оригинално на ниска цена.

Цената на подаръка съвсем не определя дали той ще постигне желания ефект. Много често именно скромните символични подаръчета създават най-много радост на своите притежатели. Получилият специален подарък за имен ден мъж няма да се интересува от финансовата му стойност, а от начините, по които ще може да го използва.

Какъв вид подаръчни продукти ще откриете в нашия каталог?

Нашата колекция от подаръци за именни дни включва продукти с разнообразно приложение и свойства. Едни от най-забележителните ни артикули са скреч постерите, картите и картичките. Нищо не може да се сравни с вълнението да изтриеш дадено поле, за да откриеш нещо интересно, полезна информация или мило послание.

Отпразнуваният с такъв подарък за мъж имен ден е възможно да се превърне в паметно събитие, което слага началото на една нова страст. Картите ни са невероятен стимул за пътешествия, позволявайки да се отбележат вече посетени места и да се планират нови маршрути.

Друг вид артикули, които възприемаме като своя запазена марка, са забавните игри. При нас те са представени в невероятно разнообразие – от семейни до такива за съвсем малки деца. От раздела можете да си изберете страхотна алкохолна игра, която да подарите на приятели. С нея купоните ви ще придобият състезателен характер, което ще ги направи още по-щури и приятни.

Идеалният подарък за жена за имен ден може да се окаже продукт, изработен от естествено дърво. Дамите са естети, но и много практични, затова със сигурност ще се зарадват ако им поднесете нещо красиво, което има и функционално приложение. Дървените ни пикник стойки за чаши са чудесно решение за хората с афинитет към натуралните материали.

Дървена стойка за телефон и таблет е практичен подарък, с който ще зарадвате на имен ден почти всяка модерна жена. Преносимите устройства присъстват осезаемо в живота на почти всеки човек, така че подаръкът ви ще бъде радушно приет и редовно използван. С такова полезно и красиво изработено приспособление просто няма как да сгрешите.

Искате да зарадвате с уникален подарък за имен ден жена, която заслужава специално внимание? В каталога ни със сигурност ще намерите няколко страхотни решения. Погрижили сме се да ви помогнем да зарадвате именниците от всеки пол и възрастова група с продукти, които няма да откриете в масовите магазини за подаръчни стоки.

Защо да се доверите на нашия онлайн магазин?

Магазинът ни не предлага просто някакви продукти, а е преди всичко място, където ще ви хрумнат най-щурите идеи за подарък за имен ден. Често идеята за подаръка е това, което ни затруднява, когато се подготвяме за важен празник. Креативният ни екип се е постарал да ви насочи към решения, които не биха ви хрумнали при нормални обстоятелства.

Ние сме постоянно на ваше разположение, когато сте напълно изчерпани от свежи идеи за подарък за имен ден на мъж или жена. Не сме забравили и най-малките си почитатели, които най-много обичат подаръците. Говорещи пъзели, полезни образователни игри и иновативни интерактивни играчки са само част от детските продукти в този специален раздел.

В случай че нямате представа какво се подарява за имен ден днес, то продуктите, включени в тази секция ще ви насочат към актуалните трендове в подаряването. При нас купуването на подаръка за специален именник е повече от лесно, но е също и доста приятно. Не се налага да се борите с трафика и да жертвате свободното си време, за да решите тази отговорна задача.

Магазинът ни оперира във виртуалния свят, а това означава, че можете да поръчате страхотен подарък за имен ден за жена, докато се наслаждавате на спокойствие и домашен уют. Можете да направите поръчка късно вечерта или в неработен ден и така да отметнете този ангажимент, без особени усилия. Поръчката ви ще бъде обработена в най-кратки срокове, за да получите подаръка точно навреме.

Подготвили сме страхотни изненади за имен ден, които ще зарадват малки и големи, жени и мъже. Разгледайте внимателно каталога ни, защото подаръкът, който търсите е някъде там. Не се притеснявайте за парите. Офертите ни са повече от щедри и атрактивни.