Скреч карта на България – планирай лесно своето пътуване

Скреч карта на България

Горди сме да Ви представим този продукт, защото е наша идея.
След малко премеждия (около половин година) и много желание, тя се превърна в реалност – Скреч карта на България със 100 обекта.

Вдъхновението дойде много лесно. След няколко изкачени върха и посещения на не толкова известни места в България.

На пръв поглед това е обикновена карта на страната с всички географски области.
Под изображението на картата има изброени 100 обекта (музеи, църкви, пещери и водопади, върхове на планини, архитектурно-исторически резервати и природни паркове) с поредни номера и легенда. Всички тези номера си имат точно определено място на картата.

Скреч карта "Разкрий България"

Тук идва хубавата част.

При посещение на даден обект или община, изтривате скреч покритието и под него се крие един от цветовете на нашия трибагреник. Така колкото повече пътешествате и разкривате България, вашата карта ще бъде по-цветна, докато накрая не стане изцяло в бяло, зелено и червено.

Картата е с внушителни размери – 68см  * 48см. Сложете я на стената у дома или в офиса и лесно планирайте Вашето следващо пътуване

По време на обиколките ни из страната, забелязахме, че има много красиви места, които липсват в 100-те национални обекта. Решихме да запазим бройката, но да сменим някои от местата, които грабнаха нашето внимание.

Можем да ви разкажем и за приключенията си, но статията ще стане много дълга. Ще споменем само, че имахме уникални преживявания при изкачването на връх Ботев (благодарности на хижаря от хижа “Българска роза”). На път за връх Вихрен, през лятото, ни валя градушка и дъжд. Дори се мерехме със снежни топки и цялата гледка от върха беше само за нас.
Подбрали сме Ви известни и не толкова известни обекти. Пещера Орлова чука е много красива и с изключително колоритен екскурзовод (обект 70). Реновираният Безистен в град Ямбол, за който трябва да си отделите поне два часа, ако ви се слушат истории. Другите обекти оставяме на Вас да посетите сами и да разкажете за Вашите лични впечатления от тях.

карта на България за изтриване

Сигурни сме, че сме пропуснали още много уникални места за посещение.

Ако се сетите за такова място, което не е включено в нашата карта, то ни го напишете като коментар или лично съобщение. Така ще можем да направим една още по-добра скреч карта на България с още по-интересни обекти.

Опознай Родината си, за да я обикнеш!
Пожелаваме ви вдъхновяващи и забавни пътешествия с нашата скреч карта “Разкрий България”!

 

Summary
Reviewer
Зорница Петрова
Review Date
Reviewed Item
Скреч карта на България - планирай лесно своето пътуване
Author Rating
5

Loading Facebook Comments ...

   2 коментари


 1. Добрин Димитров
    март 15, 2016

  Поздравления за картата – страхотна е !!!
  Имам предложение – едни малки значки с формата на България за тези, които са успели да посетят всички обекти от картата (което е доста сложна задача).

  А защо не направите един пакет карта + рамка за нея ? 😉

  • Деян Димитров – ШантавоЕ
     март 15, 2016

   Благодарим много за хубавите думи и идеите. Ще помислим над тях :)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>